De ins en outs van een outplacement vraagstuk
Er bestaan veel misverstanden over de term mobiliteit. Bij de meeste mensen roept het een gevoel op van weg te moeten. Bij sommigen heerst er zelfs het beeld dat dit moeten op een vervelende manier plaatsvindt. De letterlijke betekenis van het woord mobiliteit is beweeglijkheid. Dit betekent alsnog dat iemand, in dit geval de medewerker, in beweging dient te komen. Maar dan wel op zijn eigen tempo!
Met een mobiliteitsdienstverband of van werk naar werk traject komt de medewerker tijdelijk in dienst bij een andere organisatie. Met het oog op een nieuwe toekomst voor zowel medewerker als organisatie staat het ontzorgen van beiden voorop. Hiermee wordt uw organisatie ontzorgd en wordt veel “gedoe” uit handen genomen. De medewerker heeft zekerheid over de continuïteit, duur van het dienstverband en arbeidsvoorwaarden. Op die manier krijgt het, door de werkgever geboden vangnet, de eigenschappen van een trampoline.
Waar gaat de reis naartoe?
Een mobiliteitsdienstverband geeft als het ware ademruimte voor zowel de organisatie als de medewerker. Tijd om na te denken waar de reis naartoe gaat. Hoe mobiel is de medewerker nog? Hoe is zijn positie in de huidige arbeidsmarkt? Welke mogelijkheden zijn er en waar wil hij naartoe? Met behulp van verschillende workshops en de persoonlijk begeleiding van een adviseur zorgen we ervoor dat de medewerker weer de regisseur wordt van zijn eigen loopbaan.
Mensium helpt organisaties om goed werkgeverschap in tijden van mobiliteit vorm te geven. Én we zorgen ervoor dat de medewerker vol trots, op zijn eigen tempo, de volgende stap in zijn carrière tegemoet loopt!
Whitepaper Mobiliteitsdienstverband
Het duurzaam in beweging krijgen van medewerkers kan een uitdaging zijn. Deze gratis whitepaper geeft inzicht in de voor- en nadelen van een mobiliteitsdienstverband, voor organisatie en medewerker.