Ieder mens heeft in het leven uitdagingen. Grote veranderingen zoals het ouderschap, of ingrijpende zaken als het overlijden van een familielid of een conflict met een collega. De ene medewerker gaat veel gemakkelijker met zulke uitdagende situaties om dan de ander. Dat verschil heeft alles te maken met veerkracht: het vermogen om tegenslagen, mislukkingen en teleurstellingen te verwerken, je vervolgens aan te passen én ervan te leren. Wie veerkrachtig is, kan beter tegen een stootje. En dat is niet het enige. Veerkrachtige medewerkers zijn productiever, gemotiveerder, flexibeler en halen betere resultaten.
Voor de medewerker voor wie veerkracht niet vanzelfsprekend lijkt, is er Veerkrachtcoaching. Eén-op-één coachen we medewerkers om soepeler om te gaan met tegenslagen, veranderingen en teleurstellingen. Medewerkers krijgen tijdens dit traject begeleiding in het hervinden van de fysieke en mentale balans, het vergroten en versterken van het zelfinzicht en het omgaan met externe factoren. Ook onderzoeken we samen ontwikkelmogelijkheden en formuleren we vervolgstappen. Onze coaching is altijd maatwerk. Afhankelijk van de vraag en de ernst van de klachten, stellen we een traject op dat passend is voor de werknemer én de werkgever.
Veerkrachtige werknemers hebben minder last van ziekte, stress en verzuim. Bovendien ervaren veerkrachtige medewerkers meer werkgeluk. En werkgelukkige mensen zijn op hun beurt weer meer betrokken bij hun werkgever, presteren beter, zijn gemotiveerder en flexibeler. Ook collega’s merken dat verschil. Tijdens Veerkrachtcoaching geven we medewerkers namelijk tools voor persoonlijk leiderschap, zodat ze zelf regie nemen vanuit hun talenten en drijfveren. Natuurlijk profiteert de hele organisatie van die persoonlijke groei.
Medewerkers voeren tijdens een traject van Veerkrachtcoaching gesprekken met hun persoonlijke coach. Gemiddeld is dat om de twee weken, meestal in de buitenlucht. Een wandeling in de natuur helpt letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen. We zoeken naar patronen, valkuilen en hindernissen. Hiermee krijgt de kandidaat zelfinzicht. Medewerkers gaan vervolgens aan de slag met opdrachten. Daarna volgt zelfreflectie: hoe ging het de afgelopen weken en waar liep diegene tegenaan? Als een doel bereikt is, volgt een evaluatiemoment met de coach en werkgever. Bij langere trajecten doen we dat ook tussentijds. Om verandering te creëren en een duurzaam resultaat te behalen, omvat een traject minimaal vijf gesprekken.
Paula: "Ik was te streng voor mezelf en veroordeelde mezelf veel te vaak. Mijn coach hielp me om dat te signaleren en te doorbreken. Als ik nu paniek ervaar, dan denk ik terug aan de gesprekken die ik met mijn coach had. Daarna voel ik meteen meer rust. Ook de opdrachten waar ik thuis mee aan de slag ging, hebben me geholpen. Ik ben nu veel veerkrachtiger en daardoor werkgelukkiger."
We kiezen voor de duurzame manier
Een quick fix helpt niet. We geven een werknemer juist duurzame tools waarmee diegene verder kan, ook na het traject van Veerkrachtcoaching.
We richten ons op drijfveren en talenten
Elk traject heeft een positieve insteek. Waar is iemand goed in? Hoe kunnen we die talenten versterken?
We werken altijd vanuit de verbinding
Coaching is altijd afgestemd op de werkomgeving en de bijbehorende gewenste resultaten. We werken dus samen met de medewerker én opdrachtgever.
Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.